میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی شهرستان خوسف

میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان خوسف

میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی شهرستان خوسف

میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان خوسف

مشخصات بلاگ
میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی شهرستان خوسف

پایگاه خبری و اطلاع رسانی
میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
شهرستان خوسف

دنبال کنندگان ۳ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید
آخرین نظرات

آغاز به کار فصل اول مرمت خانه محمد بیک خلیلی

يكشنبه, ۱۸ تیر ۱۳۹۶، ۰۷:۵۳ ق.ظ

عملیات مرمتی خانه محمد بیک خلیلی واقع در بافت تاریخی روستای نوغاب خور از اوایل تیر ماه به صورت مشارکتی آغاز شد .

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی؛ علی صالحی مسئول نمایندگی شهرستان خوسف گفت: مرمت خانه محمد  بیک خلیلی که شامل لایه برداری و اجرای کامل مراحل بام سازی، لایه برداری و اجرای کامل گاهکل نماها ،لایه برداری و اجرای گاهگل نمای ورودی، مرمت تزینات گچی، لایه برداری و اجرای گچ راهرو ها بصورت مشارکتی به مبلغ 400 میلیون ریال به مدت 2 ماه آغاز گردید.  خانه محمد بیک   

وی افزود: خانه کربلایی محمدعلی بیک خلیلی بنایی است مربوط به اواخر دوره قاجار که ویژگیهای معماری این بنا نیز نشان دهنده سبک معماری این دوران است. 

مسئول میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان خوسف بیان داشت: این بنا دارای طرح و نقشه‌ای است کاملاٌ متفاوت با سایر خانه‌ها. سایر ویژگیهایی که در خانه های ایرانی بکار رفته یعنی داشتن حیاط مرکزی، اتاقهای دورتادور حیاط، ایوان  و ... در این بنا به چشم نمی‌خورد. بنظر می‌رسد وجود باغی در کنار بنا باعث شده تا معمار سعی کند تغییراتی در طرح و نقشه بنا ایجا دکند. دراین بنا ورود به دهلیز پس از بالا رفتن از دو پله امکان پذیر است. دهلیز به سمت راست ادامه پیدا می‌کند. در انتهای دهلیز یک رشته پلکان به پشت بام بنا راه دارد در حدود یک متر مانده به انتهای دهلیز در سمت چپ یکی از عناصر معماری جالب توجه این بنا دیده می‌شود. یک گنبد کلاه فرنگی که فضای زیر آن ازیک سمت به دهلیز و از سه سمت به دالان محدود می‌شود. یکی از دالانها به چهار اتاق راه دارد این اتاقها کاملاً شبیه هم می‌باشند. هر سه دالان به باغ منتهی می‌شوند . البته بنا بر روی صفه‌ای بنا شده که نسبت به باغ مرتفع‌تر می‌باشد. سایر اجزاء این بنا عبارتند از: مطبخ، بادگیر، پنجره‌های مشبک و گنبد کلاه فرنگی. 

صالحی گفت: این خانه  ماندگار، متعلق به دوره قاجار  و به شماره3474در فهرست آثار ملی ثبت  و هم اکنون تحت حفاظت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری می باشد.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
تجدید کد امنیتی